Asbestsanerings bedrijven in Eindhoven vergelijken?

Ontvang snel en eenvoudig aanbiedingen van meerdere asbestsaneringsbedrijven!

 • Vraag nu gratis offertes aan.
  Vergelijk verschillende asbestsaneerders en bespaar tot 70%!

Snel en goedkoop

Ontvang tot wel 6 offertes

Bespaar tot wel 70%

Vergelijk voordat je besluit!

Meer over asbest

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk de prijzen van meerdere asbestsaneringsbedrijven! 

Wanneer je van plan bent te gaan verbouwen is het slim na te gaan of er asbest aanwezig is. In veel gebouwen die opgeleverd zijn voor het jaar 1993 is in meer of mindere mate asbest verwerkt. Om er dus zeker van te zijn dat jouw gezondheid geen gevaar loopt is het handig hierover duidelijkheid te krijgen. 

Via deze website kan je offertes aanvragen voor zowel asbestinventarisatie als ook voor asbestverwijdering. 

Asbest is in de jaren 80 veel gebuikt bij de bouw van huizen. Toen ter tijd wist men nog niets over de gevaren die het nu kan opleveren voor de gezondheid. Asbest bevat namelijk mesothelioom, wat na inademing diverse kanker kan veroorzaken in het lichaam. Voorzichtigheid is dan ook geboden wanneer je besluit te gaan verbouwen of slopen. 

Asbest herkennen 
Asbest heeft een aantal kenmerken. Zo hebben alle producten van asbest een vezelige structuur en zijn ze voornamelijk in een bepaalde periode veel gebruikt in de verwerking van producten. Zo is asbest verwerkt in cementplaten en karton, wat je veel terugziet in gevels, plafonds, schuurtjes en garages. Een bekend gebruikt materiaal waarin asbest is verwerkt is golf materiaal. Wanneer het product voor 1994 is geplaatst, dan bestaat er de mogelijkheid dat het asbest bevat. 

Asbest inventarisatie 
Normaal gesproken is het zonder specifieke kennis niet mogelijk om als bewoner de asbest te herkennen. Daarom dat veel bedrijven een zogeheten asbestinventarisatie kunnen uitvoeren. Dit is vooral interessant bij: 

 • Sloop of renovatie 
 • Aankoop of verkoop van een woning of gebouw 
 • Risicobeoordeling voor gebruikers (bedrijven) 

Een inventarisatie wordt uitgevoerd door inspecteurs die van asbest verdachte materialen monsters nemen en dit vervolgens laten onderzoeken in het laboratorium. De resultaten van dit onderzoek worden vervolgens uitgewerkt in een onderzoeksverslag waarbij ook wordt aangeduid welke gevolgen het eventueel aanwezige asbest kan hebben voor de gezondheid. 

Verwijderen van asbest 
Als particulier mag je niet op eigen initiatief asbest gaan verwijderen. Je moet daarvoor toestemming vragen bij de gemeente. Krijg je geen toestemming om asbest te verwijderen, dan ben je genoodzaakt een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf in te schakelen. Ook al krijg je toestemming het zelf te gaan verwijderen, is de aanbeveling dit toch door een erkende asbestverwijderaar te laten uitvoeren. 

* Belangrijk! 
Bij verwijdering of inventarisatie van asbest is het van belang te weten dat beide werkzaamheden nooit door één en hetzelfde bedrijf mogen worden uitgevoerd. Wilt u een asbest inventarisatie laten uitvoeren en er wordt geconstateerd dat er asbest verwijderd moet worden, dan mag u voor de verwijdering dus niet het bedrijf inschakelen dat voor u de inventarisatie heeft uitgevoerd! 

Asbest en gezondheid 
Zoals beschreven levert asbest een gevaar op voor de gezondheid. Het levert vooral een gevaar op wanneer de asbestvezels los kunnen komen. Dit zie je voornamelijk wanneer er gesloopt wordt. Wanneer losgekomen asbestdeeltjes worden ingeademd, dan nestelen zij zich aan de luchtwegen en longen. Wat asbest zo gevaarlijk maakt is dat het niet direct zichtbaar is dat een asbestziekte zich niet direct openbaart. Veelal geldt er een incubatietijd van ca. 25 jaar voordat de eerste tekenen op een ziekte, zoals longkanker of asbestose zichtbaar is en het mogelijk ook te laat kan zijn. 

Daarom zal ook altijd het advies luiden om het verwijderen van asbest over te laten aan gespecialiseerde asbestverwijderingsbedrijven. Zodoende voorkom je dat er schade ontstaat aan de gezondheid van jou en anderen. 

Heb je dus asbest geconstateerd in je huis of tuin? Laat dit door een erkend asbestverwijderingsbedrijf verwijderen. 

 

Voordelen van asbestsaneringsbedrijven.nl 

 • Bespaar tijd en geld! 
 • 100% gratis en vrijblijvend. 
 • Vergelijken in één simpele stap. 
 • Offertes direct op maat. 
 • Ontvang de beste service! 

In slechts 2 minuten offertes aanvragen bij meerdere asbestsaneringsbedrijven. Makkelijker kan het niet! 

Vul nu het online aanvraagformulier in en bespaar flink op je kosten! 

Hoe werkt het?

 1. Vul uw postcode in
 2. Selecteer de gewenste dienst
 3. Vul uw gegevens in
 4. Ontvang offertes van asbestsaneringsbedrijven in de regio
 5. Vergelijk en kies het beste aanbod

 

Ervaringen van andere bezoekers

“Het dak van ons schuurtje was zo lek als een mandje. Dus nieuwe dakbedekking. Besloten om een asbestinventarisatie te doen vanwege het golfplatendak. Er bleek asbest in die platen te zijn verwerkt wat we dus direct hebben laten verwijderen.”
L. de Jong, Schiedam

 

“Ik wist dat er asbest was verwerkt in mijn woning. Daarom via asbestsaneringsbedrijven.nl offertes aangevraagd en heb vervolgens een goed bedrijf gevonden die het asbest voor een prima prijs uit mijn woning heeft gesaneerd.”
W. Vink, Breda                               

“Maar goed dat ik de informatie op deze website heb gelezen, wist dus niet dat het handig was een asbestinventarisatie te laten uitvoeren. Heb hier dus direct offertes voor inventarisatie aangevraagd.”
S. Paradijs, Volendam